Kako ukloniti zaposlenika s LinkedIna vašeg poduzeća?

Kako ukloniti zaposlenika s LinkedIna

Bez obzira na to radi li se o osobi na LinkedInu koja je greškom označila da radi u vašem poduzeću ili o bivšem direktoru za kojeg ne želite da dobiva upite o Vašem poduzeću, nekada opravdano želite maknuti zaposlenike s Vašeg korporativnog profila. Ne samo zbog imidža: budući zaposlenici ili partneri katkad će kontaktirati te osobe misleći da zastupaju poduzeće. Situaciju otežava što LinkedIn Company Page nije Facebook page ili Instagram tag kojeg možete lako maknuti. Znati kako ukloniti zaposlenika s LinkedIna zahtijeva nešto Jedi moći. A to znamo jer nas često označavaju osobe koje rade u podružnicama (branch) velikih kompanija. Ako ništa drugo, barem se virtualno podružimo!

Dva načina uklanjanja – lakši i teži

Postoje dva načina kako možete ukloniti zaposlenika s LinkedIna. Ako je osoba zaista radila u vašem poduzeću i međusobno ste umreženi, možete je izravno kontaktirati i zatražiti da izmijeni trenutnu poziciju, odnosno da ispravi podatke. U redu, Captain Obvious, reći ćete. No što ako uopće ne možemo doći do te osobe, ili kliknemo da vidimo o kome se radi i sretnemo ovaj screen?

uklanjanje zaposlenika

Rješenje: prvo potražimo našu kompaniju na LinkedInu. Na profilu kompanije bi se trebao pojaviti popis zaposlenika iz kojeg ćemo moći vidjeti o kojoj se osobi radi. S te stranice kopiramo link koji vodi na tu osobu (s njenog imena ili gumba ‘View Profile’). Obrišemo dio linka, od upitnika nadalje. On će nam trebati da popunimo formular za ovakve slučajeve u sljedećem koraku.

Formular kojim možemo ukloniti zaposlenika s LinkedIna

formular za uklanjanje zaposlenika s LinkedIna

U formularu kojeg vidimo gore prvo popunjavamo ime, prezime i email (onaj s kojim se prijavljujete na LinkedIn). Potom unosimo prethodno kopirani link na profil zaposlenika. Nakon toga unosimo objašnjenje kako znamo da su uneseni podaci pogrešni. Ako imate screenshot ili dokument kojim to možete potvrditi, dodajte ga. Na koncu preostaje unijeti vlastito ime i prezime kao digitalni potpis, i – to je to.

Dobit ćete potvrdni email s kopijom podataka koje ste unijeli. Pazite, u Gmailu će vjerojatno otići u posljednji stupac (Updates/Ažuriranja). Možete očekivati da će proći nekoliko dana prije nego ispitaju slučaj i odluče ukloniti zaposlenika s LinkedIna vašeg poduzeća. No, postupak je započeo, a vaš dio posla je odrađen. Dok čekate njihov odgovor, poboljšajte upravljanje svojim društvenim mrežama za manje od sat vremena ili saznajte kako je Mercedes iskoristio svoj koncept za employer branding.

Ne budi škrtica, podijeli s drugima: