Politika privatnosti

Branche j.d.o.o. je vlasnik sadržaja koji se nalazi na ovoj web stranici. Informacije koje su na njoj dostupne su za osobnu uporabu, nisu predmetom ugovora i mogu se mijenjati bez prethodne obavijesti. Branche j.d.o.o. ne može se smatrati odgovornom za bilo kakve probleme ili štete nastale oslanjanjem ili korištenjem web stranice, kao i web sadržaja trećih strana na kojih usmjerava putem hipertekstualnih veza. Sadržaj ove web stranice ne može se ni pod kojim okolnostima smatrati savjetodavnom ili konzultantskom uslugom.

Kolačići

Za korištenje ove web stranice nije potrebna registracija. Od posjetitelja se, međutim, mogu prikupljati kolačići. To su tekstualne datoteke koje sadrže skupine podataka koje se pohranjuju na Vaš uređaj svaki put kada posjetite web stranicu. Kolačići omogućuju web stranici pohranu određenih podataka kojima omogućuju jednostavnije i brže pregledavanje web stranice. Branche j.d.o.o. koristi sljedeće vrste kolačića:

  1. Kolačići nastali pregledom i korištenjem web stranice (browsing cookies, session cookies). Oni su potrebni za ispravno funkcioniranje web stranice, i koriste se neovisno o Vašim postavkama. Možete ih obrisati unutar Vašeg preglednika (browsera) u bilo kojem trenutku;
  2. Kolačići za analitiku. Oni se koriste za prikupljanje podataka o korištenju web stranice. Ne pohranjuju Vaše osobne podatke, ali agregiraju anonimne podatke, primjerice, o vrsti preglednika koju koristite ili podstranici koju najčešće posjećujete. Time možemo prilagoditi našu web stranicu i pružiti Vam najbolje korisničko iskustvo.
  3. Kolačići trećih strana. Oni se koriste kada dijelite određeni sadržaj putem društvenih mreža (koristeći ikone na dnu članka) ili kada se odlučite kontaktirati nas putem chata za podršku. Ovakve integracije mogu koristiti Vaše osobne podatke ukoliko ih podijelite s njima, no neće ih koristiti ako ih samostalno i svojevoljno ne unesete. Kolačići trećih strana mogu se izmijeniti u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave treće strane, budući da su one ujedno i pružatelji usluge.

Napomena: privolu za pružanje podataka putem kolačića dajete ako ispunite jednu od sljedećih radnji: kliknete na gumb ‘Prihvaćam’ ili ako nastavite surfati na našoj web stranici. U bilo kojem trenutku možete obrisati kolačiće preko svog preglednika ili postaviti preglednik da Vas upozori o prisutnosti kolačića, kako biste ih mogli prihvatiti ili odbiti. O tome kako prilagoditi ili zabraniti spremanje kolačića unutar Vašeg web preglednika možete saznati više odabirom opcije ‘Uskrati privolu’.

Upravljanje osobnim podacima

Branche j.d.o.o. može prikupiti Vaše osobne podatke u sljedećim slučajevima:

  • Ako odlučite svojevoljno kontaktirati Branche j.d.o.o. preko kontakt-podataka navedenih u podnožju stranice, poštom, telefonski ili elektroničkom poštom;
  • Ako svojevoljno unesete podatke preko chat sučelja koji se nalazi u desnom donjem kutu web stranice (na desktop i mobilnim sučeljima);
  • Ako svojevoljno unesete podatke preko newsletter sučelja koje se, u pravilu, nalazi na dnu svake blog objave na ovoj web stranici.

Branche j.d.o.o. će prikupljati, obrađivati i analizirati podatke samo onoliko dugo koliko je to potrebno i u skladu s zakonskim odredbama. U slučaju da kontaktirate Branche j.d.o.o. preko pošte, telefonski, elektroničkom poštom ili chat sučelja, smatrat ćemo da ste zainteresirani za naše usluge te ćemo Vaše podatke koje ste nam ustupili čuvati onoliko dugo koliko traje vjerojatnost uspostavljanja poslovnog odnosa. U slučaju da se prijavite za newsletter, s Vašim podacima ćemo upravljati u skladu s privolom koju pružite pri prijavi na newsletter.

Uskrata privole

Branche j.d.o.o. omogućuju korisnicima lako upravljanje svojim privolama. U svakom trenutku, dane se privole mogu otkazati. Privola za kolačiće otkazuje se klikom na “Politika privatnosti” u gornjem dijelu web stranice te odabirom “Uskrati privolu”. Privola za podatke pružene preko elektronske pošte, telefona, pošte ili chat sučelja može se otkazati slanjem maila s naznakom “Uskrata privole” i pojašnjenjem podataka koje se žele uskratiti na mail adresu hello(at)branche.hr. Na isti način se može uskratiti privola za slanje newslettera. Uz to, privola za slanje newslettera može se uskratiti i otkazivanjem prijave, preko gumba na dnu svakog newslettera. Privola za slanje usmjerenih marketinških kampanja koja se koristi na newsletteru može se uskratiti izmjenom preferencija na dnu newslettera ili otkazivanjem prijave na newsletter.

Dijeljenje podataka

Branche j.d.o.o. dijeli podatke s drugim poslovnim subjektima ili vlastima samo kada je to potrebno ili zakonski dopušteno. Dijelimo osobne podatke iz naše evidencije samo u svrhu obrade podataka i pružanja kvalitetnije usluge korisnicima koji nam te podatke pružaju. Možemo dijeliti osobne podatke s trećim stranama kada nam pružaju usluge povezane s aplikacijama i funkcionalnostima na web stranici (npr. kod funkcionalnosti dijeljenja članka putem Facebooka ili Twittera), obradu podataka (npr. Google AdWords, u slučaju da ste nam pružili eksplicitnu privolu za takve kampanje), informatičke usluge, računovodstvene usluge, hosting i održavanje web mjesta te pravno savjetovanje.

Pristup podacima

Korisnici imaju pravo znati koji se podaci čuvaju u našoj evidenciji, u bilo kojem trenutku. Možete ostvariti to pravo slanje upita na hello(at)branche.hr s naznakom “Pristup podacima”.

Druga prava korisnika

Osim prava na transparentnost u pogledu korištenja Vaših podataka, imate pravo pristupiti, ispraviti i ograničiti prethodno pružene privole za obradu podataka. Uz to imate pravo na brisanje i prenosivost podataka te druga prava vezana uz osobne podatke. Na sve obrade podataka možete uložiti i pisani prigovor, na email adresu hello(at)branche.hr s naznakom “Prigovor na obradu podataka” ili poštom, na adresu Josipa Vogrinca 2A, 10 000 Zagreb, s istom naznakom.